Μορφές Αιμορροΐδων

αιμορροιδες εσωτερικέςΟι εσωτερικές αιμορροιδες εμφανίζονται στο άνω σημείο του εσωτερικού του πρωκτού, όπου δεν είναι ορατές. Η αιμορραγία είναι το πιο κοινό σύμπτωμα των εσωτερικών αιμορροΐδων, και συχνά το μοναδικό σε ήπιες περιπτώσεις.

αιμορροιδες εσωτερικές 2

Κάποιες φορές, οι εσωτερικές αιμορροιδες εξέρχονται του πρωκτού στην έντονη προσπάθεια που καταβάλλεται για την κινητοποίηση του εντέρου. Αυτό ονομάζεται πρόπτωση εσωτερικών αιμορροΐδων. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να διευκολυνθεί η επαναφορά τους στον πρωκτό και συνήθως είναι αρκετά επίπονο.

αιμορροιδες εξωτερικές

Οι εξωτερικές αιμορροιδες είναι ορατές καθώς εμφανίζονται έξω από τον πρωκτό. Στην ουσία είναι φλέβες καλυμμένες από δέρμα που έχουν διογκωθεί και φαίνονται μπλε. Συνήθως παρουσιάζονται χωρίς συμπτώματα. Όταν ερεθίζονται, ωστόσο, γίνονται ερυθρές και ευαίσθητες.

αιμορροιδες εξωτερικές με θρομβο

Όταν σχηματίζεται ένα θρόμβος αίματος μέσα σε μια εξωτερική αιμορροΐδα, προκαλεί συχνά έντονο πόνο. Αυτός ο θρομβωμένος αιμορροϊδικός όζος ψηλαφείται σαν μια σφιχτή και ευαίσθητη μάζα, στο μέγεθος ενός φασολιού ή πολύ μεγαλύτερος, στην περιοχή του πρωκτού.

Ραγάδα Πρωκτού

Ραγάδα Πρωκτού. Μία λεπτή σχισμή στον πρωκτικό ιστό, που ενδέχεται να προκαλεί κνησμό, πόνο και αιμορραγία κατά την κινητοποίηση του εντέρου.

Επικοινωνήστε μαζί μας