Αιμορροΐδες – Θεραπεία με laser

Η θεραπεία για τις αιμοροιδες έχει αλλάξει ριζικά και δεν έχει πλέον καμία ταλαιπωρία ή επιπλοκή για τον ασθενή. Στην περιοχή που βρισκονται οι αιμοροιδες γίνεται μια πολύ απαλή παρέμβαση με τη χρήση ειδικού λέιζερ. Η θεραπεία για τις αιμοροιδες με laser διαρκεί μόλις 15 λεπτά και δεν προκαλεί καθόλου πόνο.

Γιατί οι αιμοροιδες δεν πρέπει να αφαιρούνται αλλά να θεραπεύονται με laser

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται από το proctoclinic ονομάζεται «Αιμορροϊδοπλαστική με Laser» και είναι ό,τι πιο σύγχρονο και ασφαλές έχει να επιδείξει η ιατρική επιστήμη και τεχνολογία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Μετά τη χρήση των υπερήχων για μια δεκαετία και πλέον (1996-2008) με τις γνωστές τεχνικές HAL-RAR,THD,TRILOGYή HELP η χρήση του σύγχρονου laser και ειδικής οπτικής ίνας είναι η δεύτερη μεγάλη επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροίδων.

Ασφαλώς, η κατάρτιση του εξειδικευμένου ιατρού είναι που κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό με τη πολυετή εμπειρία. Η εφαρμογή επιτυχημένης θεραπείας για τις αιμοροιδες με laser σε παραπάνω από 5000 περιστατικά παθήσεων πρωκτού, από τον δρ. Αλκιβιάδη Παππά, μπορεί να σάς εγγυηθεί ασφαλές και μόνιμο αποτέλεσμα. βλέπε video

αιμοροιδες θεραπεια

Αιμορροιδοπλαστική – η ασφαλέστερη και οριστική θεραπεία.

Η αιμορροϊδοπάθεια, όπως ονομάζεται, δεν είναι κάτι το ασύνηθες. Απεναντίας παρουσιάζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Και η παραμέλησή της, δυστυχώς, επίσης δεν είναι κάτι το ασύνηθες. Πολλοί είναι οι ασθενείς που υπομένουν την αιμορραγία και τον πόνο, φοβούμενοι ίσως τις επιπλοκές από μία τέτοια επέμβαση.

Aιμορροιδοπλασική

Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια και οι παλιές τεχνικές, όπως ήταν η χειρουργική εκτομή, έχουν πια πάψει να χρησιμοποιούνται. Ενώ και η χρήση της μεταγενέστερης και μακράν καλύτερης τεχνικής, που ήταν η απολίνωση με υπέρηχο, τείνει να εκλείψει εξαιτίας των συχνών υποτροπών που παρουσίαζε, αλλά και εξαιτίας της αντικατάστασής της από την πραγματικά επαναστατική τεχνική της χρήσης Laser.

Το proctoclinic πρωτοπορεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ως προς τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Laser για την αντιμετώπιση των παθήσεων του πρωκτού, ήδη από το 2009, οπότε έχει θέσει σε εφαρμογή την μέθοδο της αιμορροιδοπλαστικής.

Η αιμορροϊδοπλαστική με Laser είναι μία ανώδυνη μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική που διαρκεί λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά και διενεργείται υπό ελάχιστη αναισθησία ή μέθη. Είναι η μόνη τεχνική που παρεμβαίνει απευθείας στο αιμορροϊδικό πλέγμα, προκαλώντας την οριστική συρρίκνωση του, χωρίς να θίγει ούτε στο ελάχιστο το βλεννογόνο του εντέρου και χωρίς να αφήνει μετεγχειρητικές ουλές εντός του πρωκτού.

Είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική από τις λεγόμενες ανώδυνες (LOGO, THD ή HAL ή TRILOGY -απολίνωση με υπέρηχο), η οποία ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές και παρενέργειες, ενώ ταυτόχρονα μηδενίζει τις υποτροπές. Είναι μακράν η ασφαλέστερη θεραπεία ακόμη και σε ασθενείς με προβλήματα πηκτικότητας στο αίμα ή σε ασθενείς υπό αντιπηκτική αγωγή. Η θεραπεία γίνεται χωρίς διακοπή των αντιπηκτικών φαρμάκων.

Μετά την επέμβαση δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του. Την επόμενη ημέρα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στις καθημερινές δραστηριότητες του.

Υπό αυτή την έννοια, μην διστάζετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, απαλλάσσοντας το σώμα σας από τις προβληματικές αιμορροΐδες. Είναι υπόθεση λίγων μόνο λεπτών, που γίνεται μέσα από μία απλή, αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη διαδικασία, η οποία σας εξασφαλίζει οριστική λύση.

Συμβουλή

Να θυμάστε ότι η καλύτερη πρόληψη για τις αιμορροΐδες είναι να διατηρούνται τα κόπρανα μαλακά, ώστε να διευκολύνεται η αποβολή τους χωρίς ιδιαίτερη πίεση και το άδειασμα του εντέρου να γίνεται χωρίς την καταβολή έντονης προσπάθειας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αφότου εκδηλωθεί η ανάγκη. Η άσκηση, το περπάτημα και η κατανάλωση μιας υψηλής σε ίνες διατροφή, συμβάλουν στη μείωση της δυσκοιλιότητας, μαλακώνοντας τα κόπρανα και διευκολύνοντας την αποβολή αυτών. Στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας αν προσθέσουμε τη μικρή διάρκεια (5 έως 10 λεπτά) παραμονής στην τουαλέτα και το πλύσιμο με αρκετό νερό,( χλιαρό ή ζεστό, όχι παγωμένο) στο τέλος της κένωσης θα συμβάλομε καθοριστικά στην εξέλιξη της αιμορροιδοπάθειας.

Πλεονεκτήματα αιμορροιδοπλαστικής με λειζερ

  • Έχει οριστικό αποτέλεσμα σε ποσοστό > 98% (οι υποτροπές είναι σπάνιες)
  • Είναι μακράν η ασφαλέστερη θεραπεία (σε ασθενείς υπό αντιπηκτική αγωγή, η θεραπεία γίνεται χωρίς διακοπή των αντιπηκτικών)
  • Διαρκεί μόλις 15 λεπτά (ο ασθενής λαμβάνει ελαφριά μέθη)
  • Δεν χρειάζεται νοσηλεία (ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν)
  • Δεν χρειάζεται λήψη παυσίπονου (η περιοχή της επέμβασης δεν προκαλεί πόνο στον ασθενή)
  • Δεν προκαλεί επιπλοκές (ο ασθενής δεν κινδυνεύει από επιμολύνσεις, στενώσεις και/ή ακράτεια)
  • Δεν αφήνει ουλές (η επέμβαση γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση οπτικών ινών και την έκλυση ενέργειας σε συγκεκριμένο μήκος κύματος, δεν ακουμπά το έντερο, παρά μόνο το αιμορροϊδικό πλέγμα -οπότε δεν γίνονται ράμματα, ούτε τοποθετούνται μεταλλικά κλικ- και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, χωρίς καμία παρενέργεια.)
  • Το κόστος της θεραπείας είναι συγκριτικά μικρό και καλύπτεται απ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.