Αιμορροΐδες – Θεραπεία με laser

Η θεραπεία για τις αιμοροιδες έχει αλλάξει ριζικά και δεν έχει πλέον καμία ταλαιπωρία ή επιπλοκή για τον ασθενή. Στην περιοχή που βρισκονται οι αιμοροϊδες γίνεται μια πολύ απαλή παρέμβαση με τη χρήση ειδικού λέιζερ. Η θεραπεία για τις αιμοροίδες με laser διαρκεί μόλις 15 λεπτά και δεν προκαλεί καθόλου πόνο.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται από το proctoclinic ονομάζεται «Ολική Αιμορροϊδοπλαστική με Laser» και είναι ό,τι πιο σύγχρονο και ασφαλές έχει να επιδείξει η ιατρική επιστήμη και τεχνολογία για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Μετά τη χρήση των υπερήχων για μια δεκαετία και πλέον (1996-2008) με τις γνωστές τεχνικές HAL-RAR,THD,TRILOGYή HELP η χρήση του σύγχρονου laser και ειδικής οπτικής ίνας είναι η δεύτερη μεγάλη επανάσταση στη θεραπεία των αιμορροίδων.

Ασφαλώς, η κατάρτιση του εξειδικευμένου ιατρού είναι που κάνει τη διαφορά σε συνδυασμό με τη πολυετή εμπειρία. Η εφαρμογή επιτυχημένης θεραπείας για τις αιμοροιδες με laser σε παραπάνω από 11000 περιστατικά παθήσεων πρωκτού, από τον δρ. Αλκιβιάδη Παππά, μπορεί να σάς εγγυηθεί ασφαλές και μόνιμο αποτέλεσμα.

Παγκόσμια Πρωτοπορία και Εξειδίκευση στη Θεραπεία των Πρωκτικών Παθήσεων με Λέιζερ

Δρ_Αλκιβιάδης_Παππάς

Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς

Χειρουργός-Ειδικός Πρωκτολόγος

Διευθυντής χειρουργικού-πρωκτολογικού τμήματος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Ψυχικού, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι τεχνικές που εξέλιξε και ανέπτυξε ο Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς είναι οι εξής:

 • Αιμορροϊδοπλαστική με Λέιζερ (Εξέλιξη Τεχνικής)
 • Περιεδρικό Συρίγγιο (Εξέλιξη Τεχνικής FilaC)
 • Κύστη Κόκκυγα (Ανάπτυξη Τεχνικής SiLaT)
 • Κνησμός Πρωκτού (Ανάπτυξη Τεχνικής)
 • Ραγάδα Πρωκτού (Ανάπτυξη Τεχνικής)

Ολική Αιμορροϊδοπλαστική με Λέιζερ: Η Ασφαλέστερη και Οριστική Θεραπεία

hemorrhoids_large-asfnalskjfdgn-300x158

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι κάτι το σύνηθες, καθώς παρουσιάζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Δυστυχώς, η παραμέλησή της είναι επίσης κάτι το σύνηθες. Πολλοί είναι οι ασθενείς που υπομένουν την αιμορραγία και τον πόνο, φοβούμενοι ίσως τις επιπλοκές από μία τέτοια επέμβαση.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και οι παλιές τεχνικές, όπως ήταν η χειρουργική εκτομή, έχουν πάψει πια να χρησιμοποιούνται. Πλέον εφαρμόζεται η επαναστατική τεχνική της χρήσης Laser.

Το Proctoclinic πρωτοπορεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, ως προς τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας Laser για την αντιμετώπιση των παθήσεων του πρωκτού, ήδη από το 2009, οπότε έχει θέσει σε εφαρμογή τη μέθοδο της αιμορροϊδοπλαστικής. Η θεραπεία λέιζερ εφαρμόστηκε σε χιλιάδες ασθενείς, εξελίσσοντάς την και αυξάνοντας το ποσοστό επιτυχίας, το οποίο πλέον αγγίζει το 98%.

Αυτή η εξελιγμένη εφαρμογή λέιζερ ονομάζεται «Ολική Αιμορροϊδοπλαστική με Λέιζερ (Total LHP)» και εφαρμόζεται αποκλειστικά από το πρωκτολογικό κέντρο «Proctoclinic», αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις σε αυτήν τη μακροχρόνια πορεία έρευνας και χειρουργικής  πρακτικής του Δρ. Αλκιβιάδη Παππά.

Ακόμη, η εξελιγμένη «Ολική Αιμορροϊδοπλαστική με Laser (Total LHP)», σε σύγκριση με την απλή «Αιμορροϊδοπλαστική με Laser (Τεχνική LHP)», εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε όλο το δακτύλιο και σε όλο το μήκος του πρωκτικού σωλήνα συρρικνώνοντας το αιμορροϊδικό πλέγμα στο σύνολό του και όχι μόνο τους διογκωμένους όζους, αντιμετωπίζοντας πλέον εύκολα όλα τα είδη της αιμορροϊδοπάθειας (3ου και 4ου βαθμού), ανεξαρτήτως μορφής και βαθμού.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η αφαίρεση των αιμορροΐδων δεν είναι απαραίτητη σε καμία περίπτωση. Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζει ο ασθενής ότι η επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας δεν εξαρτάται από το βαθμό τους, αλλά αποκλειστικά από τη χειρουργική εμπειρία και την ιατρική τεχνογνωσία του χειρουργού.

Πλεονεκτήματα Θεραπείας Αιμορροΐδων με Λέιζερ

Η Αιμορροϊδοπλαστική με Laser έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Είναι μία ανώδυνη μέθοδος, ελάχιστα επεμβατική που διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά και διενεργείται υπό ελάχιστη αναισθησία ή μέθη. Είναι η μόνη τεχνική που παρεμβαίνει απευθείας στο αιμορροϊδικό πλέγμα, προκαλώντας την οριστική συρρίκνωσή του, χωρίς να θίγει ούτε στο ελάχιστο το βλεννογόνο του εντέρου και χωρίς να αφήνει μετεγχειρητικές ουλές εντός του πρωκτού.
 • Είναι η πιο εξελιγμένη τεχνική από τις λεγόμενες ανώδυνες (LOGO, THD ή HAL ή TRILOGY – Απολίνωση με Υπέρηχο), η οποία ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές και παρενέργειες, ενώ ταυτόχρονα μηδενίζει τις υποτροπές. Είναι μακράν η ασφαλέστερη θεραπεία ακόμη και σε ασθενείς με προβλήματα πηκτικότητας στο αίμα ή σε ασθενείς υπό αντιπηκτική αγωγή. Η θεραπεία γίνεται χωρίς διακοπή των αντιπηκτικών φαρμάκων.
 • Μετά την επέμβαση δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του. Την επόμενη ημέρα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στις καθημερινές δραστηριότητες του.

Μη διστάζετε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, απαλλάσσοντας το σώμα σας από τις προβληματικές αιμορροΐδες. Είναι υπόθεση λίγων μόνο λεπτών, που γίνεται μέσα από μία απλή, αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη διαδικασία, η οποία σας εξασφαλίζει οριστική λύση.

Τι λένε οι Ειδικοί για Εμάς

Τον κ. Παππά μου υπέδειξε συνάδελφος καθηγητής χειρουργός στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όταν τον επισκέφθηκα για να εξετάσει το συρίγγιο του παχέος εντέρου που με ταλαιπωρούσε και μάταια προσπαθούσα να θεραπεύσω με τη χρήση ισχυρών αντιβιοτικών. Η υπόδειξη ήταν συνέπεια των ισχυρών δισταγμών του για την επιτυχία της πιθανής χειρουργικής επέμβασης από τον ίδιο λόγω της θέσης , της έκτασης και της μορφής του συριγγίου. Η σύσταση ήταν να γίνει η επέμβαση με την χρήση Λέιζερ. Τρεις μήνες μετά την επέμβαση από τον κ. Παππά και με την απουσία οιωνδήποτε μετεγχειρητικών επιπλοκών αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Παππά για την υπευθυνότητα με την οποία λειτουργεί, την ευγένειά του και κυρίως για την προσεκτική διαχείριση των συνθηκών κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Γεώργιος Καραχάλιος Ομότιμος Καθηγητής

Αξιολογήσεις Ασθενών για Αιμορροΐδες μετά τη Θεραπεία Αιμορροΐδων με Λέιζερ

Σίμος Κικιμένης

22 Σεπτεμβρίου, 2022 via

Έκανα επέμβαση πριν δέκα μέρες ακριβώς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον επιστήμονα κύριο Αλκιβιάδη και σε όλη την ομάδα του. Επέμβαση λέιζερ σε ραγάδα και αιμορροΐδων 3 βαθμού. 30 λεπτά υπόθεση. Επιτέλους κοιμάμαι και πάω στο μπάνιο χωρίς να φοβάμαι ότι θα πονέσω. Είχα αρκετή αιμορραγία κάθε φορά που πήγαινα στο μπάνιο και τρομερούς πόνους. Με έσωσε πραγματικά, μεγάλη ανακούφιση. Καθαρή κλινική, όλοι δίπλα σου και μετά την επέμβαση ο γιατρός δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς. Δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο σωστός και αξιόλογος άνθρωπος είναι. Γιατρέ σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι πάντα καλά.

Nikolaos Nikolas

15 Μαΐου, 2022 via

Ο κ. Παππάς και οι συνεργάτες του στο Ιατρικό είναι εξαιρετικοί. Έκανα πριν 20 μέρες λέιζερ για τις αιμορροΐδες, έμεινα 100% ευχαριστημένος, συνιστώ ανεπιφύλαχτα σε όσους ταλαιπωρούνται από αιμορροΐδες να μην διστάσουν καθόλου να πάνε στον γιατρό. Ευχαριστώ τον κ. Παππά, άλλαξε η καθημερινότητα μου...

Dimitrios Arkas

28 Φεβρουαρίου, 2022 via

Το μόνο λάθος στην όλη ιστορία μου, σχετικά με τις αιμορροΐδες, που με ταλαιπώρησαν επί μακρόν, αλλά ιδίως τα τελευταία χρόνια, είναι η ανεπίτρεπτη καθυστέρησή μου να σπεύσω στον πολύ καλό αυτόν γιατρό για την εγχείρηση. Δόξα τω Θεώ, πέντε μήνες μετά, μπορώ να βεβαιώσω την επιτυχία της εγχειρήσεώς του, μαζί με τις θερμές μου ευχαριστίες!

Ζ. Πετρίδης

7 Ιανουαρίου, 2022 via

Ταλαιπωρούμαι από αιμορροΐδες και ραγάδα από την ηλικία των 18 ετών (45 σήμερα). Μετά από 4 επεμβάσεις (νυστέρι) και φρικτούς πόνους προ και μετά των εγχειρήσεων, αποφάσισα να εμπιστευτώ τον κ. Παππά, προκειμένου να πραγματοποιήσω την επέμβαση. Οφείλω να ομολογήσω ότι η επέμβαση αλλά και η μετεγχειρητική μου πορεία υπήρξε ανώδυνη και δε μπορούσα να πιστέψω (λαμβάνοντας υπόψη και τις προηγούμενες άσχημες εμπειρίες μου) ότι λίγες ώρες μετά την επέμβαση επέστρεψα σπίτι μου, οδηγώντας τη μηχανή μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον άνθρωπο και επιστήμονα κ. Παππά καθώς και στο προσωπικό του Ιατρικού Αθηνών για την ευγένεια και κατανόηση τους.

Θοδωρής Κοντραφούρης

1 Οκτωβρίου, 2022 via

Όπως εγώ διάβασα τα θετικά σχόλια και εμπιστεύθηκα το γιατρό, θεωρώ χρέος μου να ενημερώσω τον κόσμο που έχει πρόβλημα με τις αιμορροΐδες να τον επισκεφθούν και να κρίνει εκείνος ποια είναι η καλύτερη λύση για τον καθένα. Γιατί να είστε σίγουροι ότι λύση θα βρεθεί στο πρόβλημα σας και θα σας αλλάξει την καθημερινότητα. Εγώ χρειάστηκα επέμβαση καθώς ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Η εμπειρία μου από την αρχή μέχρι το τέλος με τον γιατρό και την ομάδα του ήταν εξαιρετική. Η αποθεραπεία ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού εύκολη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που ήλπιζα. Σας ευχαριστώ πολύ.

Αιμορροΐδες: Γιατί δεν πρέπει να αφαιρούνται;

Οι αιμορροΐδες δεν πρέπει να αφαιρούνται, αλλά μόνο να θεραπεύονται, για τους εξής λόγους:

 • Αποτελούν μια φυσιολογική δομή στο σώμα μας και όχι κάποιο άχρηστο γενετικό υπόλειμμα. Υπάρχουν στο σώμα μας, επειδή εξυπηρετούν σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες, όπως είναι η εγκράτεια του σφιγκτηριακού μηχανισμού του πρωκτού.
 • Η απουσία αιμορροΐδων δημιουργεί πολύ δυσάρεστες επιπλοκές, όπως διαρροή υγρών από το έντερο και ακούσια απελευθέρωση αερίων ή/και κοπράνων.
 • Η αφαίρεση των αιμορροΐδων συνοδεύεται από απίστευτα αφόρητο πόνο στον ασθενή για εβδομάδες με το χειρότερο δυνατό πόνο που μπορεί να νιώσει κανείς στις παθήσεις πρωκτού.

Πιθανή αφαίρεσή τους, ειδικά αν είναι διογκωμένες και με μεγάλη πρόπτωση, καθίσταται πολύ επικίνδυνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να αφαιρούνται οι αιμορροΐδες, διαβάστε εδώ.