Δρ. Αλκιβιάδης Φ. Παππάς – Ειδικός Χειρουργός, Πρωκτολογος

Πρωκτολογος - Αλκιβιάδης Φ. Παππάς

Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς
Χειρουργός-Ειδικός Πρωκτολόγος
Διευθυντής χειρουργικού-πρωκτολογικού τμήματος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Ψυχικού, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Δρ. Αλκιβιάδης Φ. Παππάς είναι χειρουργός πρωκτολόγος – ειδικός στις παθήσεις εντέρου και πρωκτού, με αναγνωρισμένο πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στο συγκεκριμένο πεδίο και εμπειρία αντιμετώπισης σχετικών περιστατικών, τα οποία ξεπερνούν τις 11.000.

Από την αρχή της καριέρας του στράφηκε προς τη χρήση τελευταίας γενιάς Laser για την αντιμετώπιση των παθήσεων εντέρου και πρωκτού, με στόχο να πετύχει τη λιγότερο δυνατή παρέμβαση σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Πολύ σύντομα άρχισε να εξελίσσει τις τεχνικές ώστε να γίνονται αποκλειστικά και μόνο με εφαρμογή Laser, χωρίς δηλαδή νυστέρι και χωρίς επιπλοκές. Οι τεχνικές που ανέπτυξε, άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα στην αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Χάρη σε αυτές τις τεχνικές, η αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων που πριν μπορεί να ήταν βασανιστική υπόθεση, πλέον γίνεται αποκλειστικά και μόνο με χρήση Laser, ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Οι τεχνικές που εξέλιξε και ανέπτυξε ο Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς περιλαμβάνουν τις εξής:

Κάποιες από αυτές τις τεχνικές παρουσιάστηκαν στο 11ο Συνέδριο Κολοπρωκτολογίας, ώστε να ξεκινήσουν κι άλλοι ειδικοί στις παθήσεις πρωκτού και εντέρου να εφαρμόζουν τη χρήση Laser ως την πιο ενδεδειγμένη πλέον μέθοδο επέμβασης/θεραπείας.

ΣΠΟΥΔΕΣ
O Aλκιβιάδης Φ. Παππάς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα».

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
Ακολούθως, αφότου εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στη Φοινικούντα Μεσσηνίας, ξεκίνησε την ειδικότητά του ως Γενικός Χειρουργός στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, την οποία ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2005 στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ
Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Ιατρικής Παν. Αθηνών με βαθμό διπλώματος «Άριστα».

ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
Από το 2007 συνεργάζεται με γνωστές ιδιωτικές κλινικές τόσο ως γενικός χειρουργός όσο και ως ειδικός στις παθήσεις πρωκτού.

ΙΔΡΥΣΗ PROCTOCLINIC
Το 2009, έχοντας εμβαθύνει στις παθήσεις πρωκτού, ως ένας από τους λίγους ειδικούς πρωκτολόγους στη χώρα*, προχώρησε στην ίδρυση του Ειδικού Πρωκτολογικού Κέντρου «PROCTOCLINIC», αξιοποιώντας τον πιο σύγχρονο ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό. Έκτοτε, πρωτοπορεί στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του πρωκτού, εξελίσσοντας τις θεραπευτικές μεθόδους, βάσει των διεθνών εξελίξεων στις τεχνικές κολοπρωκτολογίας.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

  • Σεμινάριο διαπρωκτικής μικροχειρουργικής σε πειραματικό χειρουργείο στο Ευρωπαϊκό Χειρουργικό Ινστιτούτο στο Αμβούργο της Γερμανίας. (2008)
  • Αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας με τη μέθοδο HELP (απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών και συρρίκνωση των αιμορροϊδικών όζων με LASER) και LHP (αιμορροϊδοπλαστική με LASER) στη Ρώμη της Ιταλίας. (2009)
  • Συγκριτική μελέτη για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας με τις μεθόδους: HAL-RAR απολίνωση με υπέρηχο, LOGO, LHP-laser hemorrhoidoplasty και διαστολή, κατά P. Lord, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι συνάδελφοι Sayer, Logo και Shah (Ινδία). (2008-2009)
  • Εντατικά μαθήματα κολοπρωκτολογίας στο νοσοκομείο St. Mark’s του Λονδίνου και συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση πολλαπλών συριγγίων, υψηλών περιεδρικών συριγγίων και συριγγίων στη νόσο Crohn. (2010)
  • Αντιμετώπιση της ακράτειας κοπράνων με τη μέθοδο της νευροδιέγερσης (Ιnterstim Τherapy) στο πανεπιστήμιο της Erlagen της Γερμανίας. (2010)
  • Εντατικά μαθήματα σε προχωρημένες χειρουργικές τεχνικές κολοπρωκτολογίας στο νοσοκομείο St. Mark’s του Λονδίνου.(2012)
  • Αντιμετώπιση υψηλών περιεδρικών συριγγίων με LASER, μέθοδος FILAC, Βερολίνο. (2013)
  • Πρακτική εξάσκηση και ανταλλαγή εμπειριών σε βελτιωμένες εκδοχές της αιμορροϊδοπλαστικής με LASER, Βερολίνο. (2013)
  • *Είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Πρωκτολογικού Κέντρου INTER. CE. PT.