Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί δεν πρέπει να τις αφαιρούμε;

giati-den-prepei-na-tis-afairoumeΟι αιμορροΐδες δεν πρέπει να αφαιρούνται γιατί η απουσία τους μπορεί να δημιουργήσει πολύ δυσάρεστες επιπλοκές όπως διαρροή υγρών από το έντερο και ακούσια απελευθέρωση αερίων. Άλλος ένας σημαντικός λόγος είναι ο απίστευτα αφόρητος πόνος που συνοδεύει την αφαίρεση των αιμορροΐδων στον ασθενή. Τυχόν αφαίρεσή τους, ειδικά αν είναι διογκωμένες και με μεγάλη πρόπτωση, καθίσταται λοιπόν πολύ επικίνδυνη.

Πρέπει να σας φοβίζουν οι αιμορροΐδες κατά την εγκυμοσύνη;

Οι αιμορροΐδες εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, αλλαγής των εντερικών συνηθειών (δυσκοιλιότητα) και αυξημένων ενδοκοιλιακών πιέσεων.

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, το ποσοστό των εγκύων που προσβάλλονται από αιμορροΐδες κυμαίνεται γύρω στο 25-35%, με το 85% αυτών να συμβαίνει κατά τη διάρκεια του τρίτου μήνα της κυήσεως. Στις περισσότερες γυναίκες τα συμπτώματα υποχωρούν από μόνα τους μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Μέχρι τότε, συνιστάται συντηρητική θεραπευτική αγωγή με αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών και υγρών, χλιαρά μπάνια, και κατά περίπτωση τοπική θεραπεία ΜΟΝΟ με ειδικές επουλωτικές αλοιφές και πάντοτε με την συμβουλή του γυναικολόγου ή του ειδικού γιατρού.

Η μέθοδος της Αιμορροϊδοπλαστικής με Laser ενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις έξαρσης της αιμορροΐδοπάθειας.

Είναι συχνή η εμφάνιση αιμορροίδων στη βρεφική και παιδική ηλικία;

paidiki-iilikiaΑιμορροΐδες στην παιδική ηλικία . Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφής ορισμός της δυσκοιλιότητας, η κατακράτηση των κοπράνων και η καθυστερημένη αποβολή τους έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σκληρών σε σύσταση κοπράνων, με μεγάλο μέγεθος. Η αποβολή αυτών των κοπράνων είναι συνήθως επώδυνη και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό του πρωκτού, μικρά σκισιματάκια κατά μήκος του πρωκτού, και την εμφάνιση αίματος ζωηρού κόκκινου μαζί με τα κόπρανα. Επίσης από το υπερβολικό ζόρισμα του παιδιού κατά την αφόδευση μπορεί να προκληθούν μικρές θρομβώσεις στο εξωτερικό αιμορροϊδικό πλέγμα που εμφανίζονται ως επώδυνη όζοι στην είσοδο του πρωκτού.

Και οι δύο περιπτώσεις είναι επώδυνες για το παιδί, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αναβολή της αφόδευσης και την επιδείνωση της δυσκοιλιότητας. Η αντιμετώπιση συνίσταται στη διόρθωση της δυσκοιλιότητας και στην τοποθέτηση στην περιοχή μόνο φυτικών επουλωτικών αλοιφών.

Επικοινωνήστε μαζί μας