Αιμορροϊδοπάθεια και στυτική δυσλειτουργία

Αν ακούγαμε την αιμορροϊδοπάθεια στην ίδια πρόταση με τη Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ), θα παραξενευόμασταν, όμως αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες μπορεί να είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ) αν έχουν προηγουμένως διαγνωστεί με αιμορροΐδες, ειδικά αν είναι κάτω των 40 ετών.

Έρευνα δείχνει άμεση συσχέτιση
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τον Herng-Ching Lin και τους συνεργάτες του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, 1572 (24.9%) από 6310 άτομα που είχαν διαγνωστεί με στυτική δυσλειτουργία στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2001 έως τον Δεκέμβριο του 2009, είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με αιμορροΐδες. Ενώ, από την παρακολούθηση 31,550 ατόμων αντίστοιχης ηλικίας σε αντίστοιχο διάστημα που δεν είχαν Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ), μόνο οι 4491 (14.2%) είχαν προηγουμένως διαγνωστεί με αιμορροΐδες.
Η ανάλυση της λογιστικής παλινδρόμησης έδειξε ότι οι άνδρες που είχαν στυτική δυσλειτουργία, είχαν 90% περισσότερες πιθανότητες να έχουν προηγουμένως εμφανίσει αιμορροΐδες, σε σχέση με με τους άνδρες που δεν είχαν στυτική δυσλειτουργία.
Περαιτέρω ανάλυση ανά ηλικιακή ομάδα έδειξε ότι η σύνδεση ήταν πιο ισχυρή για τους νέους σε ηλικία άνδρες.
Πράγματι, από τους άνδρες που είχαν στυτική δυσλειτουργία, όσοι ήταν κάτω των 30 ετών, είχαν 3.71 περισσότερες πιθανότητες να έχουν προηγουμένως εμφανίσει αιμορροΐδες σε σχέση με αντίστοιχης ηλικίας άτομα από την ομάδα ελέγχου, ενώ όσοι ήταν 30-39 ετών και 40-49 ετών, είχαν 2.39 και 1.69 περισσότερες πιθανότητες, αντίστοιχα, σε σχέση με τα άτομα αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων της ομάδας ελέγχου.

Γιατί συνδέονται;
Ανικανότητα (εν προκειμένω) είναι η αδυναμία να έχει ή να διατηρήσει κανείς στύση πέους που να είναι ικανοποιητική για σεξουαλική επαφή.
Για να ξεκινήσει ή να διατηρήσει στύση, το πέος πρέπει να γεμίσει με αίμα. Ένας τύπος αιμοφόρου αγγείου ανοίγει ευρέως για να επιτρέψει την εισροή του αίματος στο πέος. Ενώ, παράλληλα, ένας άλλος τύπος αιμοφόρου αγγείου συμπιέζεται για να εμποδίσει τη διαρροή αυτού του αίματος από το πέος. Τα νευρικά σήματα προκαλούν τις σωστές αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία.
Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία μέσα και γύρω από τον πρωκτό και στο κατώτερο μέρος του ορθού. Αυτή η διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων σε αυτή την περιοχή, προκαλεί ακανόνιστη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της πυέλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται συνακόλουθα αδυναμία στύσης και αργότερα Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ).
Έτσι λοιπόν συνδέεται η αιμοροϊδοπάθεια με τη στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες φυσικά μέσω της διατροφής και όσο πιο φυσικά γίνεται μέσω θεραπείας με laser
Η θεραπεία των αιμορροΐδων* μπορεί να γίνει φυσικά αν είναι πρόσφατες και μικρού βαθμού, με τη βελτίωση της διατροφής, την κατανάλωση αρκετού νερού και τη μείωση του χρόνου παραμονής στην τουαλέτα. Η διατροφή εν προκειμένω πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες, προϊόντα ολικής άλεσης, γιαούρτι και κεφίρ.
Αν όμως οι αιμορροΐδες σας είναι χρόνιες και επίμονες, η θεραπεία τους μπορεί να γίνει με laser με την τεχνική της αιμορροϊδοπλαστικής με laser, η οποία εφαρμόζει ενέργεια συρρικνώνοντας τις διογκωμένες αιμορροΐδες, χωρίς να ακουμπάει τον σφιγκτήρα.
Η συγκεκριμένη θεραπεία, που είναι ό,τι πιο σύγχρονο στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας, διαρκεί 15 λεπτά, είναι ανώδυνη και αποτελεσματική, υπερέχοντας έναντι όλων των άλλων τεχνικών. Ο ασθενής απαλλάσσεται οριστικά από το πρόβλημα, άμεσα. Από την επόμενη κιόλας ημέρα, μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην καθημερινότητα του.
Αν έχετε χρόνια και επίμονη αιμορροϊδοπάθεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπομένετε το πρόβλημα, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σας τόσο στην καθημερινότητα όσο και ενδεχομένως σε άλλους τομείς, όπως μπορεί να είναι η σεξουαλική επίδοση.

*Οι αιμορροΐδες είναι φυσικό μέρος του σώματός μας που το χρειαζόμαστε για τη στεγανοποίηση του σφιγκτήρα – μας προστατεύουν δηλαδή από διαρροή. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι αιμορροΐδες διογκώνονται και παραμορφώνονται. Σε καμία περίπτωση πάντως και για κανένα λόγο δεν τις αφαιρούμε, παρά μόνο τις θεραπεύουμε.

 

ΠΗΓΕΣ:
(1) Hemorrhoids may cause erectile dysfunction. Sally Robertson. News-medical.net
(2) Hemorrhoids may cause erectile dysfunction. Sally Robertson. News-medical.net
(3) Impotence. Lahey.org
(4) 20 effective remedies to get rid of hemorrhoids fast.Naturalremediesideas.com
(5) 3 ways to get rid of hemorrhoids naturally. Wikihow.com
(6) 3 ways to get ride of hemorrhoids. Wikihow.com
(7) Home remedies for hemorrhoids – 6 natural treatments. Mike Barrett. Naturalsociety.com
(8) Home remedies for hemorrhoids – 6 natural treatments. Mike Barrett. Naturalsociety.com