Θεραπεία αιμορροΐδων με Laser ή Aπολίνωση; Επιλέγοντας τη λιγότερο επεμβατική θεραπεία, πετυχαίνετε μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς επιπλοκές

Οι αιμορροΐδες (αιμορροϊδικό πλέγμα αποτελούμενο από πολλές αρτηρίες και φλέβες) είναι φυσιολογικό μέρος του σώματός μας. Δεν τις αφαιρούμε, μόνο τις θεραπεύουμε. Η θεραπεία τους εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια ώστε να μην υπάρχουν οι επιπλοκές που προκαλούνταν από τις άλλοτε επεμβατικές μεθόδους αφαίρεσης των αιμορροΐδων.

Η εξέλιξη αυτών των θεραπειών έφτασε στην αιχμή της προ ολίγων ετών, όταν εισήχθηκε η χρήση laser στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας (διογκωμένες ή προσπίπτουσες αιμορροΐδες), αφού η μέθοδος αυτή είναι ελάχιστα επεμβατική· τόσο όσο χρειάζεται για να θεραπευτεί το παθολογικό αιμορροϊδικό πλέγμα συνολικά, χωρίς καμία επέμβαση σε άλλο σημείο αυτής της τόσο ευαίσθητης περιοχής του πρωκτού.

Η πρώτη μεγάλη εξέλιξη στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας ήταν η χρήση του υπερήχου και η απολίνωση των άνω αιμορροϊδικών αρτηριών με τη βοήθεια του υπερήχου (1994). Η μέθοδος αυτή συγκριτικά με τις προγενέστερες παλιότερες τεχνικές ήταν φυσικά επαναστατική και λιγότερο επεμβατική. Σε σχέση όμως με το laser, είναι λιγότερο αποτελεσματική και περισσότερο επεμβατική.

Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας με λέιζερ είναι το οριστικό, ανώδυνο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Εφαρμόζεται σε 15 λεπτά, οι ασθενείς αναχωρούν από την κλινική την ίδια ημέρα, σε λίγες ώρες από την εφαρμογή της θεραπείας και σε ποσοστό άνω του 90% από την επομένη επιστρέφουν κανονικά στην καθημερινότητα τους.

Η θεραπεία με εφαρμογή laser από έμπειρο γιατρό έχει ποσοστό επιτυχίας 98%.

*Σε περίπτωση υποτροπής (ποσοστό μόνον 2%), στην κλινική μας παρέχουμε δωρεάν επανάληψη της θεραπείας.

Η ανάρτηση του αιμορροϊδικού όζου (lifting βλεννογόνου) με ή χωρίς Υπέρηχο μπορεί να συνδυαστεί με την Αιμορροϊδοπλαστική με Laser (LHP) στις προχωρημένες μορφές αιμορροϊδοπάθειας (στάδιο 4) για να επιτευχθεί μια προσωρινή διόρθωση της μεγάλης πρόπτωσης, τοποθετώντας μόνο δύο ράμματα και μόνο στο βλεννογόνο, μέχρι το λέιζερ να καθηλώσει το αιμορροϊδικό πλέγμα μόνιμα στη φυσιολογική του θέση εντός του πρωκτού και να επιφέρει το οριστικό αποτέλεσμα. Η Αιμορροϊδοπλαστική με Laser (LHP) αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία (από το 2008 στην Ευρώπη, από το 2010 στο κέντρο μας), πετυχαίνοντας συνολικά, ηπιότερη, ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία ως προς τη θεραπεία των αιμορροΐδων, σε σχέση με την παλιότερη μέθοδο Απολίνωσης με Υπέρηχο (THD, HAL). Πλέον οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η απολίνωση από μόνη της προσφέρει ελάχιστα στη διόρθωση της αιμορροϊδοπάθειας.

Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς Χειρουργός-Ειδικός Πρωκτολόγος, Διευθυντής Χειρουργικού-Πρωκτολογικού Τμήματος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Ψυχικού, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

O Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς πρωτοπορεί στην Ελλάδα από το 2009, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας μεθόδους με βάση την εφαρμογή laser τελευταίας γενιάς, που αντιμετωπίζουν τις παθήσεις πρωκτού και εντέρου με τη λιγότερο δυνατή παρέμβαση, ώστε να διασφαλίζουν μόνιμη θεραπεία και -το κυριότερο- χωρίς επιπλοκές. Οι επεμβάσεις με laser για τη θεραπεία αιμορροΐδων, κύστης κόκκυγα, περιεδρικού συριγγίου και ραγάδας πρωκτού, είναι σύντομες (διαρκούν μόλις 15 λεπτά) και ανώδυνες. Δεν χρειάζονται νοσηλεία και επιτρέπουν στον ασθενή να επιστρέψει στις δραστηριότητές του από την επόμενη κιόλας ημέρα. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.