Κοσμητική Πρωκτολογία – Υγεία και Ομορφιά

Κοσμητική Πρωκτολογία – Υγεία και Ομορφιά

Η περιοχή του πρωκτού είναι μία ιδιαίτερη περιοχή του ανθρώπινου σώματος, για την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άβολα να συζητούν. Αυτό συμβαίνει ακόμη και σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν σοβαρές παθήσεις (αιμορροϊδοπάθεια, ραγάδα δακτυλίου, συρίγγιο πρωκτού κ.ά). Οι άνθρωποι διστάζουν να επισκεφθούν το γιατρό τους εξαιτίας των αισθημάτων αμηχανίας και ντροπής που προκαλεί η περιοχή αυτή. Αποτέλεσμα αυτού είναι να επισκέπτονται κάποιον ειδικό γιατρό μόνο όταν το πρόβλημα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο πόνος και η ενόχληση να μην είναι πλέον υποφερτά από τον ασθενή.

Εάν αυτό ισχύει για σοβαρά παθολογικά προβλήματα, ισχύει το ίδιο, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό, για ζητήματα που αφορούν την αισθητική της συγκεκριμένης περιοχής του σώματός μας. Κι όμως, για πολλούς ανθρώπους η αισθητική των οπισθίων και του πρωκτού είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που επηρεάζει την ερωτική τους ζωή. Πολλοί άνθρωποι που έχουν αισθανθεί άβολα με την εμφάνιση της συγκεκριμένης περιοχής, αισθάνονται ότι είναι ένας λόγος που μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή τους και να δυσχεράνει τις ερωτικές τους σχέσεις.

Τρεις είναι κυρίως οι τομείς που έχουν να κάνουν με την αισθητική/κοσμητική διάσταση της περιοχής που επηρεάζουν τη ζωή των ασθενών:

 1. Πρωκτικά Θηλώματα και Κονδυλώματα Πρωκτού
 2. Τα κονδυλώματα και τα θηλώματα (δερματικά ράκη, υπερτροφικές θηλές, κρυπτίτιδα) που σχηματίζονται στην περιοχή του πρωκτού, εκτός από σοβαρά παθολογικά προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, είναι και παράγοντες που επηρεάζουν την αισθητική της περιοχής. Ένα λείο δέρμα, χωρίς αλλοιώσεις και κηλίδες, είναι ζητούμενο για τους περισσότερους ανθρώπους. Σε κάθε θεραπεία πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να επιδιώκεται και η αισθητική αποκατάσταση του δέρματος στην περιοχή.

  Στη Χειρουργική Πρωκτολογία διαθέτουμε πλέον εκείνα τα εργαλεία και τις τεχνικές ώστε να επεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην περιοχή, διορθώνοντας το πρόβλημα και βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, την εμφάνιση. Ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να εφαρμοστεί και διαφορετική τεχνική. Η αντιμετώπιση είναι συνήθως ελάχιστα επεμβατική, χειρουργική (με νυστέρι) ή μη χειρουργική (laser και άλλες μη χειρουργικές μέθοδοι), και έχει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των εξωτερικών δερματικών ατελειών.

  Στόχος είναι πάντα μία όμορφη όψη στο δέρμα και ταυτόχρονα απόλυτη άνεση για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του ασθενούς.

 3. Λεύκανση Πρωκτού
 4. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που επιθυμούν το δέρμα στην πρωκτική και περιπρωκτική περιοχή να έχει όμοιο χρωματικό τόνο με αυτόν του δέρματος στο υπόλοιπο σώμα. Αυτή δεν είναι μία ασυνήθιστη επιθυμία – ας σκεφτούμε την επιθυμία καθενός μας να αποκτήσουμε ομοιόμορφο μαύρισμα το καλοκαίρι. Μας ακούγεται περίεργο μόνο και μόνο επειδή αφορά μία ιδιαίτερη περιοχή του σώματος. Είναι μία απολύτως φυσιολογική επιθυμία, που έχει να κάνει και με την ποιότητα της ερωτικής μας ζωής και δεν θα έπρεπε να αποτελεί παράγοντα αμηχανίας ή ντροπής.

  Στην Proctoclinic χρησιμοποιούμε τις πλέον ασφαλείς τεχνικές και προϊόντα για να δώσουμε στο δέρμα μία φυσικά ανανεωμένη εμφάνιση, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές.

 5. Αντιμετώπιση Ακμής
 6. Στην περιπρωκτική περιοχή πολύ συχνά παρατηρούμε την εμφάνιση ακμής, η οποία δείχνει αντιαισθητική και συχνά-πυκνά επηρεάζει την ψυχολογία του ασθενούς. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές μπορούμε να αφαιρέσουμε την ακμή γρήγορα και ανώδυνα αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό. Οι ουλές που θα αφήσει η αφαίρεση είναι από μηδαμινές έως απειροελάχιστες (μη ορατές στο γυμνό μάτι), ενώ ο ασθενής δεν θα αισθανθεί δυσφορία ούτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ούτε μετά.