Θεραπεία Κύστης Κόκκυγα με Laser:

Θεραπεία Κύστης Κόκκυγα με Laser: Τεχνική που πρωτοαναπτύχθηκε στην Ελλάδα και παγκοσμίως από τον Δρ. Αλκιβιάδη Παππά

Η κύστη κόκκυγα είναι ένα συρίγγιο (τούνελ κάτω από το δέρμα) στο σημείο, όπου έχουμε τη λεγόμενη «ουρά» μας. Η θεραπεία της παλιότερα απαιτούσε εκτομή (κόψιμο) του ιστού που είχε υποστεί βλάβη. Τα πράγματα όμως άλλαξαν από το 2012, οπότε ο Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς πρωτοανέπτυξε την τεχνική FiLaC, η οποία πλέον έχει γίνει ευρέως αποδεκτή και τείνει να αντικαταστήσει πλήρως τις παλιές μεθόδους.

Η τεχνική FiLaC γλιτώνει τον ασθενή από τον πόνο και τον χρόνο ανάρρωσης, καθώς γίνεται με εφαρμογή laser, διαρκεί μόλις 15 λεπτά και προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς υποτροπές ή επιπλοκές.

Η συγκεκριμένη θεραπεία, διαφέρει από κάθε άλλη γνωστή μέθοδο, δεδομένου ότι εφαρμόζεται εσωτερικά του συριγγίου με τη βοήθεια μικροκάμερας, χωρίς τομές και τραύματα, και εξασφαλίζει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%.

Η θεραπεία κύστης κόκκυγα με την τεχνική FiLaC έχει εφαρμοστεί μέσα από το πρωκτολογικό κέντρο «Proctoclinic» σε 500 ασθενείς, καταγράφοντας τα επιτυχή συμπεράσματα στην πρώτη σχετική στατιστική μελέτη παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα της ιατρικής μελέτης ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον Δρ. Αλκιβιάδη Παππά στο 11ο Συνέδριο Πρωκτολόγων που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, και σύντομα αναμένεται να δημοσιευτούν σε διεθνές ιατρικό περιοδικό.

Πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της τεχνικής τεχνική FiLaC

  • Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αναίμακτη και σύντομη, καθώς διαρκεί έως και 15 λεπτά, το πολύ.
  • Ο χρόνος νοσηλείας είναι σχεδόν μηδαμινός, χωρίς χρόνο ανάρρωσης ή κόστος αποθεραπείας.
  • Η περιοχή δεν φέρει κανένα απολύτως τραύμα. Έτσι, ο ασθενής γλιτώνει από την επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση με τις συχνές αλλαγές, αλλά κι από τον κίνδυνο έκθεσης σε μολύνσεις ή άλλες επιπλοκές.
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις κανονικές του δραστηριότητες. Παράλληλα, η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής επανέρχεται σύντομα σε αυτήν που προϋπήρχε της εμφάνισης της κύστης κόκκυγα.
  • Η θεραπεία είναι οριστική και συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Οι περιπτώσεις υποτροπών είναι πολύ σπάνιες, οπωσδήποτε πολύ λιγότερες απ' ότι με την κλασική τεχνική εφαρμογής laser. Επιπλέον, η εφαρμογή της νέας τεχνικής με laser σε περιπτώσεις πολλαπλών υποτροπών μετά από χειρουργική αφαίρεση προσφέρει οριστικό αποτέλεσμα.
  • Η εφαρμογή του laser στην ευρύτερη περιοχή της ουράς μηδενίζει την πιθανότητα δημιουργίας νέας κύστης ή υποτροπής σε αυτή την περιοχή.