7 τροφές που συμβάλουν στην ενυδάτωση του σώματος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πέρα από τα μπάνια, το παγωμένο νερό και το air-condition, υπάρχουν κι άλλοι φυσικοί σύμμαχοι κατά της αφυδάτωσης, που κρατούν το σώμα δροσερό, μέσω της κατανάλωσης… και δεν είναι το παγωτό! Πρόκειται για τα λεγόμενα και ως ενυδατικά φρούτα και λαχανικά, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

 

1. Αγγούρι
Τα έχουμε συνηθίσει σε σαλάτες, αλλά είναι καλό να τα καταναλώνουμε και ως σνακ είτε ακόμη και ως χυμό, καθώς έχουν 95% περιεκτικότητα σε νερό, μικρή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

2. Καρπούζι
Το καρπούζι, με 92% περιεκτικότητα σε νερό, δεν ήταν τυχαία το αγαπημένο σνακ της παραλίας κάποτε. Εκτός από γευστικό και δροσιστικό, είναι επίσης και πηγή βιταμίνης C, ενώ περιέχει και λυκοπένιο, το οποίο δρα αντιοξειδωτικά.

3. Ροδάκινα
Τα ροδάκινα εκτός από γευστικά και ενυδατικά, είναι και θρεπτικά καθώς περιέχουν βιταμίνες A και C, οι οποίες βελτιώνουν την υγεία του δέρματος.

4. Φράουλες
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, αλλά και σε βιταμίνη C, ενώ είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Βοηθούν στην ενυδάτωση, αλλά και στη μείωση του οξειδωτικού στρες.

5. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι θρεπτικά, χαμηλά σε θερμίδες και υψηλά σε περιεκτικότητα νερού. Χωνεύονται εύκολα από το σώμα, προσφέροντας φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο, το οποίο δρα ευεργετικά για την υγεία των ματιών και του δέρματος.

6. Λεμόνι
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του PH και έχουν αντιοξειδωτική δράση, με οφέλη για ο ανοσοποιητικό και το δέρμα. Αν προστίθεται κατά καιρούς στο νερό μας σαν ρόφημα, προάγει και την κατανάλωση νερού.

7. Πράσινο κολοκύθι
Εκτός από βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά, το πράσινο κολοκυθάκι, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το μέταλλο που προστατεύει το σώμα μας από ελεύθερες ρίζες, ενώ προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και τη διατήρηση της υγείας οστών και δοντιών.