Θεραπεία Κύστης Κόκκυγα με Laser:

Θεραπεία Κύστης Κόκκυγα με Laser: Τεχνική που πρωτοαναπτύχθηκε στην Ελλάδα και παγκοσμίως από τον Δρ. Αλκιβιάδη Παππά

Η κύστη κόκκυγα είναι ένα συρίγγιο (τούνελ κάτω από το δέρμα) στο σημείο, όπου έχουμε τη λεγόμενη «ουρά» μας. Η θεραπεία της παλιότερα απαιτούσε εκτομή (κόψιμο) του ιστού που είχε υποστεί βλάβη. Τα πράγματα όμως άλλαξαν από το 2012, οπότε ο Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς πρωτοανέπτυξε την τεχνική SiLaT, η οποία πλέον έχει γίνει ευρέως αποδεκτή και τείνει να αντικαταστήσει πλήρως τις παλιές μεθόδους.

Η τεχνική SiLaT γλιτώνει τον ασθενή από τον πόνο και τον χρόνο ανάρρωσης, καθώς γίνεται με εφαρμογή laser, διαρκεί μόλις 15 λεπτά και προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, χωρίς υποτροπές ή επιπλοκές.

Η συγκεκριμένη θεραπεία, διαφέρει από κάθε άλλη γνωστή μέθοδο, δεδομένου ότι εφαρμόζεται εσωτερικά του συριγγίου με τη βοήθεια μικροκάμερας, χωρίς τομές και τραύματα, και εξασφαλίζει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%.

Η θεραπεία κύστης κόκκυγα με την τεχνική SiLaT έχει εφαρμοστεί μέσα από το πρωκτολογικό κέντρο «Proctoclinic» σε 500 ασθενείς, καταγράφοντας τα επιτυχή συμπεράσματα στην πρώτη σχετική στατιστική μελέτη παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα της ιατρικής μελέτης ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τον Δρ. Αλκιβιάδη Παππά στο 11ο Συνέδριο Πρωκτολόγων που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, και σύντομα αναμένεται να δημοσιευτούν σε διεθνές ιατρικό περιοδικό.

Πλεονεκτήματα από την εφαρμογή της τεχνικής τεχνική SiLaT

  • Ανώδυνη, αναίμακτη και σύντομη θεραπεία, διάρκειας μόλις 15 λεπτών
  • Μηδενικός χρόνος νοσηλείας, μηδενικό κόστος αποθεραπείας και μηδαμινός χρόνος ανάρρωσης
  • Η περιοχή φέρει ελάχιστο τραύμα. Έτσι, ο ασθενής γλιτώνει από την επώδυνη και επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση με τις συχνές αλλαγές, αλλά κι από τον κίνδυνο έκθεσης σε μολύνσεις ή άλλες επιπλοκές
  • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα και στις κανονικές του δραστηριότητες
  • Σύντομη επαναφορά της πρότερης φυσιολογικής μορφής της περιοχής, έτσι όπως ήταν προ κύστης
  • Η θεραπεία είναι οριστική και συνοδεύεται από άριστο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Οι περιπτώσεις υποτροπών είναι πολύ σπάνιες, οπωσδήποτε πολύ λιγότερες απ’ ότι με άλλες τεχνικές
  • Η εφαρμογή του laser στην ευρύτερη περιοχή της ουράς σχεδόν μηδενίζει την πιθανότητα δημιουργίας νέας κύστης ή υποτροπής σε αυτή την περιοχή